perjantai 23. tammikuuta 2015

Virtuaalivaluuttojen mielenkiintoinen maailma

Olen vasta viime aikoina, sanotaan noin vuoden sisään herännyt virtuaalivaluuttojen mielenkiintoiseen maailmaan. Uskon, että virtuaalivaluutat jakavat ihmisten keskuudessa mielipiteitä, toiset ovat vastaan, toiset puolella. Olin aluksi itsekin aika skeptinen sen suhteen, mutta sitten kun hyppäsin virtuaalivaluuttojen maailmaan mukaan, mieleni muuttui.

Artikkeleita joita olen lukenut virtuaalivaluutoista ja tekniikasta, jolla ne on toteutettu on mielenkiintoinen ja uskon, että tämä tekniikka tulee yleistymään lähi vuosina. Tämän hetkinen tilanne on minusta vähän ristiriitainen, useat ihmiset ovat varmasti huolissaan Bitcoinin arvon romahtamisesta, toiset taas rakentavat uusia sovelluksia, mahdollisuuksia ja toimintatapoja miten Bitcoineja voi hyödyntää. Itse en ole huolissani Bitcoinin arvon romahtamisesta, vinkkinä voisin sanoa, että nyt jos koskaan kannattaa sijoittaa Bitcoiniin, koska sen arvo on "alhaalla", sillä ei se siellä tule ikuisuutta olemaan.

Huolen aihetta tuo varmasti myös tietynlainen epävarmuus, koska on uutisoitu mm. siitä miten Mt. Gox:n Bitcoinit hävisivät kuin taivaan tuuleen. Sittemmin vuoden vaihteessa kun suomalaiset verkkopankit olivat alhaalla ja uutisoitiin, että taustalla olisi ollut Bitcoin-kiristys yritys, mutta en usko että kukaan Bitcoin-käyttäjä olisi niin hölmö, että olisi tällaiseen ryhtynyt. Foliohattua kireämmälle, sanoisin että taustalla oli joku muu, joka halusi Bitcoinien näyttävän huonolta, rikollisten touhulta. En kiistä, etteikö rikolliset olisi Bitcoineja käyttäneet, esimerkkinä Silk Roadin tapaus, mutta käydä nyt verkkopankkien kimppuun, minun korvaani kuulostaa vähän paksulta.

Oikeastaan se, mistä sain ajatuksen lähteä aiheesta kirjoittamaan on se, että viime yönä siirryin Xapo Bitcoin lompakon käyttöön. Xapo vaikuttaa sikäli mielenkiintoiselta, että se tarjoaa Bitcoin luottokorttia maksuvälineenä, tätä en silti ole vielä tilannut. Muita Bitcoin maksuvälineitä ovat esimerkiksi älypuhelimet, mutta ylpeänä Jollan omistajana, Jollalle ei ole vielä tällaista sovellusta tullut. Muutenkin mitä Jollaan tulee, niin sille ei vielä ihan kaikkia tarvittavia sovelluksia löydy. Android marketista voisi toki ladata Android sovelluksia, jotka toimivat Jollassa, mutta tähän Android kikkailuun en ole lähtenyt mukaan, sillä todennäköisesti nämä sovellukset ovat haavoittuvaisia, koska oman käsityksen mukaan Android-sovellukset ajetaan virtuaaliympäristössä, Linuxin päällä, useat jos eivät kaikki sovellukset ovat koodattu Javalla ja koska osa koodareista ovat laiskoja he käyttävät haavoittuvaa koodia. Edellä mainituista syistä sanon jyrkän EI:n Androidille, unohtamatta tietysti sitä, että Androidin takana häärii enemmän tai vähemmän Google.

Tähän väliin on hyvä todeta, koska Googlesta olen puhunut vähän huonoon sävyyn useassa artikkelissa, niin niin ironista kuinka se onkin, niin Blogger, Googlen blogialusta. :)

Takaisin virtuaalivaluuttoihin, niin sanoisin että nyt kannattaa sijoittaa Bitcoineihin, koska niitä saa edullisesti. Toinen tapa on tietysti "mainaaminen", mutta sen hyötysuhde tulevaan sähkölaskuun verrattuna voi olla +/- 0. Verkosta löytyvien faucettien avulla voit myös kartuttaa Bitcoin tiliäsi, mutta siihen menee valovuosi ennen kuin saat ensimmäisen Bitcoinisi kerättyä.

Vaihtoehtoisesti kannattaa pitää silmällä myös Litecoineja, sekä Dogecoineja, sillä ainakin Dogecoineja "kannattaa" vielä mainata ja tietysti niiden ostaminenkin on edullista, koska arvo niiden arvo on tässä vaiheessa minimaalinen, mutta jos nyt sijoitat muutaman kympin, niin niiden arvo saattaa nousta siitä vielä huikeaksi ja jos ei nouse, niin muutama kymppi tuskin kenenkään taloutta kaataa.

Itse käytän Bitcoineja, Dogecoineja sekä Litecoineja ja koska silloin tällöin vastaan tulee uutisia kuten Mt. Goxin hävinneet Bitcoinit, minusta on tullut varovainen ja säilytän kaikkia virtuaalivaluuttoja kolmessa eri lompakossa, niin jos yhdestä lompakosta rahat mystisesti häviävät, niin rahaa on edelleen muissa lompakoissa. Tietysti lompakot on hyvä suojata hyvällä salasanalla sekä ottaa niistä säännöllisesti varmuuskopioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti